Passa al contingut principal

Sessió 10: Tenim educació en els mitjans de comunicació?

Avui hem parlat primerament de l'educació mediàtica, ja que actualment consumim molts diaris, televisió i diferents mitjans de comunicació, però no tenim present de fer-ne un bon ús. Primer de tot hem de ser nosaltres que decidim i discernim entre el que està bé i el que no i després hem d'ensenyar als nostres alumnes a fer-ho, ja que si nosaltres no ens hi fixem, els nens encara menys i amb la dificultat que són vulnerables a ser enganyat molt més fàcilment. Això no vol dir que no hagin de consumir aquests mitjans de comunicació, sinó que han de tenir el criteri necessari per tal de poder decidir.

Hem parlat del CAC (Institució reguladora dels mitjans audiovisuals) és un organisme que trobem a Catalunya i que es preocupa perquè es compleixi la llei del que s'emet a la televisió.

Després hem comentat també la funció que tenen els mass media, a vegades només entretenen o informen (la majoria de vegades) però de cap manera eduquen, per què? perquè no sempre són educatius.

Per tant, doncs el que podem extreure de tot això és la importància d'ensenyar als més petits a fer un bon ús de les tecnologies i a ser crítics amb tot allò que veuen, ja sigui per la televisió, als diaris, etc. A més, és important que sàpiguen discernir entre la informació vertadera i la falsa, per això també és important tenir un pensament i opinió crítica d'allò que veiem.



Comentaris