Passa al contingut principal

Sessió 5. Models pedagogics vinculats al món de les TIC i la competència digital a primària

Avui hem començat la classe parlant sobre els diferents models pedagògics que vam utilitzar a la classe anterior (en la qual el meu grup vam treballar el Flipped Classroom relacionant-lo amb la Taxonomia del Bloom). Els altres models pedagògics que es van treballar, docns van ser:


(Si cliqueu a cada model us portarà a pàgines web on s'explica més profundament què vol dir cadascuna).

Tenir presents diferents models pedagògics afavoreix al creixement personal envers les TIC i al desenvolupament de manera correcta i creativa d'aquestes, a no estancar-nos en els típics usos de les TIC on només s'utilitza com a suport visual, sinó que amb aquests model podem veure la gran varietat d'usos que li podem donar.

A més, a la classe d'avui també hem parlat de la competència digital a primària. A partir d'un document de la Generalitat i que sincerament no s'havia que existia i que s'anomena: "Competències bàsiques de l'àmbit digital". Aquest document ens explica el que ha d'aprendre un alumne durant la seva etapa educativa de primària sobre l'àmbit digital de les TIC.

Ningú de la classe coneixia aquest document i per això en els grups de treball ens hem repartit les dimensions i les competències. Un cop se'ns ha deixat una estona hem posat en comú, a partir d'un Power del Drive tot allò que hi podiem trobat.

M'ha semblat una tasca complicada però alhora molt profitosa, ja que hem pogut treballar tot un document, bastant extens en pocs minuts perquè ens ho hem repartit tota la classe i després només havies d'estar atent a l'explicació que feia cada grup.





Comentaris