Passa al contingut principal

Sessió 3. Època del connectivisme

El connectivisme ens parla dels passos que hem de seguir per tal de poder controlar els nostres propis processos d'aprenentatge. Per tant, parlarem dels següent punts:
  1. Connectar les diferents fonts d'informació que té l'aprenent.
  2. Contrastar les diverses opinions que ens hem pogut trobar.
  3. Extreure'n una opinió personal i un coneixement de tota la informació que hem trobat i contrastat prèviament.
Per tant, com a mestres hem de tenir en compte aquests tres passos per poder ensenyar als nostres alumnes la manera com buscar informació a Internet i als llibres. Per tal de tenir clar els passos cal practicar i és per això que és vital treballar-ho a l'aula de manera asidua per així poder-ho assolir com a un hàbit i no haver de pensar sempre en els passos que s'han de seguir per tal de fer una bona recerca d'informació.

A continuació us deixo un vídeo on s'explica molt clarament què és el connectivisme i quines bases té:



Durant la classe d'avui també hem parlat de Vídeo Not és una pàgina web on podem escriure les nostes que necessitem prendre alhora que mirem el vídeo. Això fa la feina molt més fàcil alhora de veure i treure allò més important d'un vídeo. A més, els apunts que anem prenent es van guardant al minut que els anem prenent, així doncs si un cop enllestida la feina volem tornar a revisar el vídeo i els apunts ho podem fer pels minuts que hem trobat més interessants.

Com funciona? És molt fàcil, primer de tot hem de posar el link del vídeo que volem analitzar on ens posa "Enter the video URL", li piquem al botó blau i se'ns carregarà el vídeo. Un cop amb el vídeo carregat, li donem a play i podem començar a prendre les notes necessàries.

Comentaris