Passa al contingut principal

Sessió 2. Tenim identitat digital?

La identitat digital la podriem definir com el rastre que cadascú de nosaltres deixa a Internet gràcies a les relacions que hem creat amb d'altres usuaris. Per tant doncs, creem la nostra identitat segons l'activitat que tenim a Internet.

I què suposa tenir identitat digital? Bé, crec que com a persones adultes hem de tenir certa cura amb allò que pengem o als llocs on entrem a Internet, tot i que també cal dir que no podem controlar tot allò que hi ha penjat a la xarxa, però sí hem de tenir els instruments necessaris per tal que només hi hagi el que nosaltres considerem apropiat.

Com a docent, considero que hem d'ajudar als nostres alumnes a tenir una bona identitat digital, seguint els passos que ens dóna l'autor de la següent pàgina web: http://canaltic.com/internetseguro/manual/3_mi_identidad_digital.html

Els passos a seguir són els següents:
  1. Creació responsable de perfils a les xarxes socials.
  2. Configuració adequada de la seguretat i la privadesa d'aquestes xarxes socials.
  3. Participació agradable a la xarxa.
  4. Demanar permís a les persones que apareixen en les fotos o els vídeos abans de pujar-les, de la mateixa manera que a nosaltres ens agradaria que avisessin.
  5. Mesures de seguretat en la navegació.
  6. Revisió periòdica de la identitat.
  7. I si sorgeixen problemes, acudeix als teus pares o professors quan sospitis que algú està danyant la teva identitat i reputació en línia.
Per tant, podem dir que tots tenim identitat digital, encara que nosaltre no l'haguem creat, segurament hi ha algú que sense voler ha penjat una fotografia o un vídeo on sortim, encara que sigui de fons, i per tant ja ens trobarem a la xarxa.

A més, hem parlat del PLE (entorn personal d'aprenentatge), un mapa visual on hi podem trobar  les aplicacions i els recursos digitals que utilitzem per a diverses coses. Com per exemple buscar a internet, revisar el nostre correu, utilitzar les xarxes socials o tot allò que hi volguem posar.
A continuació us deixo el meu PLE que he fet amb el programa Connected Mind.




L'aplicació té aquest aspecte quan hi entres i amb els botons que tenim a dalt a l'esquerra podem fer tot el que volguem. A més els requadres que surten a l'esquerra són les presentacions que tenim obertes, després ensp odem baixar el mapa visual com un arxiu o bé penjar-la al nostre núvol.



Comentaris